П’ятниця, 29 Березня, 2024

Вчителі та учні отримають електронні підручники

7 уроків і 7 книжок у рюкзаку. Зізнайтеся, хто у шкільні роки не бажав носити одну легеньку книжечку або планшет, де весь навчальний матеріал буде зібраний? Здається, сьогоднішнім школярам дуже пощастило, адже саме зараз починають запускати електронні підручники. 

Кyiv-future.com.ua дізнавався деталі

Держава безкоштовно забезпечуватиме учнів та вчителів не тільки паперовими підручниками, а й електронними. Про це, з посиланням на рішення Кабінету Міністрів, повідомили у Міністерстві освіти і науки.

За словами Лілії Гриневич, у законі «Про освіту» передбачено, що держава гарантує і такий навчальний матеріал. 

Міністр розповідає, що хоче, аби діти могли користуватися не тільки текстовою віртуальною версією книжок, а ще й мати аудіоматеріали. 

Звуковий супровід має допомагати дітям засвоювати матеріал, а також полегшувати навчальну задачу школярам з інклюзією слуху. 

Всі віртуальні матеріали учні будуть отримувати безкоштовно. Доступні нові віртуальні посібники будуть на ресурсах, підпорядкованих Міністерству освіти.

Не забули і про вчителів. Для освітян спеціально будуть виділені ресурси для створення навчально-методичної літератури, яку також можна буде отримати віртуально. 

Проте, зараз, що освітяни, що школярі трохи переживають, як буде здійснюватися перехід на нові підручники. Цікаво, що освітяни зовсім не заперечують, аби діти користувалися сучасними гаджетами. 

Вчителька біології Оксана Ландарь розповідає, що сама дозволила дітям користуватися інтернетом для навчання. Жінка розповідає, що готує зараз до ЗНО 11 клас. Багато термінів, які мають знати діти у старій програмі – немає. Вчителька сподівається, що електронні навчальні матеріали будуть містити всі необхідні відомості для підготовки до тестування.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.