П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Microsoft може стати партнером МОН

Міністерство освіти та науки посилено працює над модернізацією викладання навчального матеріалу Зокрема у бюджеті виділено близько 1 мільярду гривень для цифровізації. 

У відомстві кажуть, що дуже хочуть стати партнерами Microsoft. Кyiv-future.com.ua дізнався про всі плани МОН. 

Як виявилося, про наміри співпраці з всесвітньовідомою компанією Лілія Гриневич висловила ще 23 січня під час Світового освітнього форуму. 

Міністерка розповіла, що зараз в Україні збільшується доступ шкіл до сучасних технологій. Це передбачає розширення доступу до якісного Інтернету наших навчальних закладів, а також закупівлю обладнання, на якому зможуть працювати діти та вчителі.

На 2019 рік у відомства є близько 1 млрд грн на зазначені цілі, але у МОН прагнуть використати ці гроші максимально логічно, оптимально, з найбільшою користю для наших дітей. Тому і потрібна технічна експертиза, яка допоможе спроектувати систему найбільш правильно.

Представники всесвітньовідомої компанії прихильно ставляться до ідеї впровадження цифрових технологій в українських школах і готові дати консультації, щодо технічних аспектів. 

Так, до роботи вже долучилися спеціалісти компанії Google та Комітету з цифрових освітніх технологій при МОН.

Такому підходу до викладання необхідної інформації радіють в першу чергу школярі. Учні розповідають, що так буде простіше та цікавіше вивчати основні дисципліни. Крім того, з доступом під час уроків до світової мережі буде можливість дізнаватися більше та вести дискусії. 

За словами школярів під час вивчення тієї чи іншої теми часто інформації у підручнику бракує. Наприклад, не завжди на уроці літератури можливо дізнатися незнайоме слово, а можливість дивитися відео іноземною мовою дасть можливість поглибити свої знання. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.