Четвер, 25 Квітня, 2024

Зовнішнє освітлення київських вулиць: мільярд на модернізацію і реконструкцію

 

Kyiv-future.com.ua повідомляє, що в січні 2019 го року постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку прийняла цільову програму зовнішнього освітлення столиці на 2019-2022 р. Уже незабаром на вулицях, у скверах, парках, проспектах столиці встановлюватимуть енергозбережувальне освітлення. В основному планують використовувати LED-лампи різної потужності. Зрозуміло, що така модернізація покликана створювати більш безпечні та комфортні умови для всіх учасників дорожнього руху, як для водіїв транспортних засобів, так і для пішоходів. Не забуті в документі і пішохідні підземні переходи, тротуари і прибудинкові території. Їх теж модернізують освітленням, який споживає електроенергію економно.

Де конкретно планується реконструкція і модернізація? Мережа зовнішнього освітлення буде побудована в Дарницькому районі (вулиці Канатна і Центральна), на Вознесенському узвозі. Також передбачається реконструкція Львівської площі, Михайлівській вулиці, Голосіївського проспекту, кількох вулиць Вигурівщини і Троєщини. Протягом наступних чотирьох років міська влада збирається побудувати мережу архітектурно-декоративного підсвічування Видубицького монастиря, Кирилівської церкви та шляхопроводу на Одеській площі,

Тільки в 2019-му році в освітлення київських вулиць і придбання необхідної техніки та обладнання буде витрачено понад мільярд гривень, з них вісімсот мільйонів виділять з бюджету міста, решта – з інших джерел. У 2020-2022 роках планується в освітлення київських вулиць в середньому по мільйону гривень щорічно.

Київ – європейська столиця, і європейським стандартам, сподіваємося, буде з часом відповідати і його зовнішнє освітлення.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.