Субота, 20 Квітня, 2024

Костьол Святого Миколая у Києві буде освітлено в стилі Собору Паризької Богоматері

Зовсім скоро, одна з найбільш величних будівель нашої столиці – Костьол Святого Миколая – що знаходиться на вул. Велика Васильківська, стане ще загадковішою і привабливішою.

Як стало відомо редакції kyiv-future.com.ua, вже незабаром Миколаївський костьол отримає сучасну підсвітку. Найцікавіше тут те, що технологія підсвічування буде аналогічною тій, яка використовується для освітлення таких відомих світових пам’яток, як Собор Паризької Богоматері, Ейфелева вежа в Парижі та Empire State Building в Нью Йорку. Про це ми дізналися у засновника і керівника компанії “Expolight” Миколи Каблуки.

За роботу взявся гігант в сфері професійних світлодіодних технологій освітлення – компанія Philips Color Kinetics. Саме вона займалася розробкою систем освітлення для вищезазначених будівель.

На сьогоднішній день територія костьолу Святого Миколая є однією з найбільш популярних локацій для фотозйомки – сюди приїжджають молодята, проводяться численні фотосесії, та й охочих просто помилуватися величчю будівлі, хоч відбавляй. Привертає костьол і безліч туристів.

Нагадаємо, що Будівництво Миколаївського костьолу почалося в далекому 1899 році. Він побудований в готичному стилі з довгими вежами і шпилями. У 1909 році костьол був освячений. Однак вже в 1933 році він був закритий і розграбований. У 1943 році, під час Другої світової, будівля була серйозно пошкоджена артилерійським вогнем.

У 1978 році уряд СРСР видав постанову про відкриття Будинку органної та камерної музики, і будівля була реконструйована в концертний зал. Були також проведені і реставраційні роботи. З 1980-х років Миколаївський костел став діяти як Концертний зал органної та камерної музики.

Оскільки костьол Святого Миколая є історичною будівлею зі старовинною архітектурою, розміщення на ньому будь-яких додаткових конструкцій в даний час заборонено. Тому, вся громіздка апаратура, яка буде забезпечувати освітлення цієї монументальної будівлі, буде розташована на останньому поверсі офісно-готельного комплексу, що знаходиться навпроти, на тій же Великій Васильківській.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.