Субота, 11 Травня, 2024

У столиці скоро запровадять систему розпізнавання осіб

Київське комунальне підприємство «Інформатика» повідомило Kyiv-future.com.ua, що скоро в Києві буде запущена дуже потрібна в столиці система Kyiv Smart Safe City. На даному етапі вона проходить тестування. Особливість цієї системи в тому, що вона може, аналізуючи зображення відеокамери, розпізнавати обличчя.

Наявність такої системи для столиці дуже актуальне: ЗМІ надто часто повідомляють про столичних і заїжджих зловмисників, охочих поживитися чужою або комунальною власністю. От уже хто не зрадіє впровадженню системи Kyiv Smart Safe City, так це люди з нечистими помислами. Тому що система зможе допомогти правоохоронцям швидко розшукати злочинця. Передбачається, що така система в столиці буде дуже масштабною, а поки в пілотному режимі запущений тільки аналітичний модуль.

Визначено також місця, де будуть тестувати Kyiv Smart Safe City. Найбільш доцільно їх розміщувати на оглядових камерах там, де спостерігається велике скупчення людей: вокзалах, навчальних закладах різних типів, лікарнях, метрополітені, торговельних центрах і т.п.

За яким принципом працює система? За допомогою відеозображення складається фоторобот особи, підозрюваного у вчиненні правопорушення, система ж аналізує базу даних і знаходить цю людину. Цей модуль розроблено в рамках боротьби з правопорушеннями, для того щоб полегшити діяльність тих, кому державою доручено охороняти в столиці правопорядок – силовикам. Фоторобот допоможе оперативно розкривати злочини різного роду. Тим більше, що в Києві, як в більш ніж трьохмільйонному мегаполісі ця більш ніж актуальна.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.