П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Білій Церкві буде міжнародний аеропорт

Ще в грудні 2018 року радник Міністра інфраструктури України Олександра Клітіна повідомила, що для відновлення злітно-посадкової смуги і будівництва терміналу в Міжнародному аеропорту «Біла Церква» очікуються інвестиції в сумі 67 млн. доларів США. Також було сказано про початок роботи з присвоєння Білоцерківському аеропорту міжнародного статусу. Передбачалося, що отримання міжнародного статусу відбудеться в 2019 році.
І ось, як стало відомо kyiv-future.com.ua, 13 лютого поточного року, в м Біла Церква відбулося виїзне засідання робочої групи з вивчення і обговорення цього завдання, за участю представників Міністерства інфраструктури України.
Згідно з попередніми даними, повітряна гавань буде обслуговувати як вантажні, так і пасажирські авіаперевезення. Більш того, передбачається, що на базі аеропорту буде функціонувати відділ технічного сервісу та ремонту літаків.
Нагадаємо, що в даний час аеродром «Біла Церква» займається обслуговуванням важких транспортних суден.
Серед потенційних джерел фінансування вказуються: фонди міського, регіонального та державного бюджетів, приватне інвестування, кредити на пільгових умовах, дотації міжнародних організацій.
Попередні терміни – до 2020 року. Однак процес втілення задуму вимагає вирішення низки досить складних завдань, зокрема, пошуку і закупівлі необхідного обладнання.
Окрім зазначеного, в планах відновлення аеропорту в місті Вінниця, що, за попередніми оцінками, вимагає близько 13 млн. доларів США. Це дозволить збільшити його пасажиропотік до 6 млн. в рік, а також підняти кількість рейсів в 5,6 рази.
Новий злітно-посадочний майданчик і ще один пасажирський термінал планується звести в Одеському аеропорту за 54,46 млн. євро. Злітно-посадкова смуга в аеропорту м. Херсон буде реконструйована за 26 млн. євро. У проекті значиться і відновлення Сумського аеропорту, де планується будівництво пасажирського терміналу, що вимагає 25 млн. євро. Намічається також будівництво пасажирського терміналу та сервісних центрів в Міжнародному аеропорту Запоріжжя за 23 мільйони євро.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.