Четвер, 25 Квітня, 2024

Столичні пенсіонери опановують електронні додатки

Навіщо стояти у чергах, коли є можливість оплатити все онлайн? Якщо молодь давно користується електронними сервісами, то літні люди продовжують відвідувати відділення банків та каси поштових відділень, аби сплатити за комунальні платежі. 

Це звісно, важко і об’єктивно ускладнює роботу самих же фінансових установ. Працівники розповідають, що зазвичай оплата по комунальних платежах відбувається в останні дні. 

Щоб полегшити життя літнім киянам, міський уряд вирішив навчати пенсіонерів комп’ютерної грамотності та користуванню додатків. Кyiv-future.com.ua дізнавався деталі.

Столичних пенсіонерів навчають оплачувати комунальні платежі онлайн. На безоплатні курси запрошують всіх охочих. Головне мати пенсійне посвідчення і палке бажання до знань. 

За даними Комунальний концерн “Центр комунального сервісу” понад 500 киян вже відвідали такі курси. І не дивно, що найбільше таким навчанням цікавляться люди старшого віку, яким необхідна допомога в освоєнні електронних сервісів, адже вони, як ніхто краще знають, що час – найбільша цінність і не варто його витрачати стоячи у чергах. 

Поки іде навчання – відгуків ще немає, але ми впевнені, що курси пенсіонерам сподобалися, адже це не тільки шанс вивчити для себе щось нове, а ще й поспілкуватися з цікавими людьми. Це до речі, один із тих вирішальних факторів, який впливає на вибір пенсіонерами цих курсів.  

Взагалі курси комп’ютерної грамотності проводив університет “Третього віку” ще раніше, проте акцент був саме на комп’ютерній грамотності, ніж на розрахункових додатках. 

Пенсіонерка Ельвіра все життя платила стандартно: через касу. Останні роки жінці важко ходити до банку. Киянка розповідає, що з радістю би навчилася платити онлайн, тим паче, що онуки подарували комп’ютера.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.