П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Кінотеатр імені Ю. Гагаріна добудують і реконструюють

Ті кияни, які живуть недалеко від станції метро «Дорогожичі» або працюють в цьому районі, знають, наскільки непривабливо виглядає зараз будівля колишнього кінотеатру імені Гагаріна.

Kyiv-future.com.ua нагадує: кінотеатр імені Гагаріна, був побудований в 1971 році. Функціонував як об’єкт кінопрокату до 1993 року. Згодом його перепрофілювали під ресторан з більярдним клубом. Однак, незабаром закрили. У 1998-му за рішенням районної державної адміністрації в цій будівлі відкрили продовольчий ринок. Із залу для глядачів прибрали крісла й інше глядацьке обладнання.

У травні 2001-го будівлю Київрада передала Українській православній церкві, яка повинна була створити Сирецький меморіал. Але продавці ринку збунтувалися і не допустили виконання цього рішення. Боротьба за виселення ринку була довгою і наполегливою. Тільки в 2007 році вдалося домогтися того, щоб торгівля звільнила будівлю. На жаль, кінотеатр досі не експлуатується. Він і його територія нині перебувають в занедбаному і аварійному стані.

Однак, схоже, скоро кінотеатр імені Гагаріна отримає нове життя. Вже затверджений Київрадою відповідний проект, яким передбачається в процесі оновлення будівлі добудувати три поверхи. У добудованих поверхах планують розташувати адміністративні та робочі приміщення комунальних підприємств «Кінокомпанія«Київ», «Радіостанція «Голос Києва», «Вечірній Київ». Відповідно, належні умови створять для публічного показу і перегляду кінофільмів. Зокрема, на перовому поверсі буде зал для глядачів з сучасним обладнанням на 98 місць, просторим фойє. Подбають будівельники і про людям з особливими потребами і зроблять для них безбар’єрний доступ. Всі ці роботи будуть здійснені протягом року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.