Субота, 27 Квітня, 2024

Зміни в процедурі обов'язкового технічного огляду авто

Як стало відомо kyiv-future.com, з 1 травня поточного року, власників автомобілів чекають зміни в процедурі проходження обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, що іменується в середовищі автомобілістів «техогляд».

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України, на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, повідомляє, що нововведення стосуються бланка документа, що посвідчує проходження транспортним засобом процедури перевірки його технічного стану. Більш того, в процедурі проходження технічного огляду відтепер будуть задіяні новітні сучасні технології.

Зокрема, з метою мінімізувати можливості для фальсифікації протоколів обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, до паперового бланку буде додаватися спеціальна мітка радіочастотної ідентифікації (RFID).

Відтепер, згідно з пунктом 30.2 «Номерні, розпізнавальні знаки, написи і позначення» Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу буде зобов’язаний прикріпити радіочастотну мітку в правій верхній частині лобового скла з внутрішньої сторони.

Міністерство внутрішніх справ України пояснює, що нововведення покликані мінімізувати можливість підробки проколів обов’язкового транспортного контролю. До того ж, контролюючим інстанціям тепер буде значно простіше перевіряти право автомобіля на участь у загальному дорожному русі. Все обіцяє бути по-сучасному: інформацію про останній техогляд, що міститься в мітці-RFID, можна буде розпізнавати дистанційно за допомогою спеціальних зчитувальних пристроїв. У повідомленні також зазначається, що нововведення поки стосується не всіх видів транспортних засобів.

kyiv-future.com нагадує, що Кабінетом міністрів України з 2019 року було відновлено скасований раніше обов’язковий технічний огляд транспортних засобів.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.