Субота, 20 Квітня, 2024

Головну вулицю Києва чекає велика реконструкція

Хрещатик, головна вулиця столиці, одне з найбільш відвідуваних місць в Києві. Її люблять корінні кияни, люблять прогулятися Хрещатиком гості столиці й туристи. Хрещатик володіє, як людина, якоюсь незрозумілою, але на диво привабливою харизмою. Зрозуміло, що знос її тротуарів, проїжджої частини відбувається значно швидше, ніж на інших вулицях і проспектах. Але зараз з приводу серця Києва мешканці столиці жартують: «Хрещатик, головна вулиця – це обличчя міста. Воно у нас з ямочками».

Kyiv-future.com.ua дізнався, що на Хрещатик чекає чергова масштабна реконструкція. Київрада планує перекласти тротуарне покриття. Воно в деяких місцях знаходиться ну в дуже непривабливому вигляді. А також оновити проїжджу частину вулиці. Ще в планах міської влади відновити непрацюючий гранітний фонтан на вході в Пасаж, який відкривали в 2000-му році.

Останній ремонт Хрещатика був в 2014 році після Євромайдану. Тоді відремонтували пошкоджене асфальтне покриття на проїзній частині, настелили тротуарну плитку, відремонтували лавочки, урни, оновили газони. Але по-крупному Хрещатик оновлювали ще в 1998 році.

Тоді повністю поміняли комунікації, оновили освітлення, замінили асфальт і тротуарну плитку. Витратили на всі ці роботи близько тридцяти мільйонів гривень. У скільки цього разу обійдеться платникам податків оновлення улюбленої вулиці, поки не відомо. Але комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила конкурс на розробку проектно-кошторисної документації по ремонту центральної вулиці Києва – Хрещатик – і головної площі міста – Майдану Незалежності.

Тендерні пропозиції брали до 22 січня 2019 року, а роботи з підготовки документації повинні бути виконані до 31 грудня 2020 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.