П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Киян очікує підвищення тарифів на комунальні послуги з 1 травня

Як стало відомо kyiv-future.com, вже з початку травня 2019 року жителі столиці будуть змушені витрачати більше коштів на газ і електроенергію. Ця звістка прозвучала з вуст заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, на нараді комітету міської ради у справах житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу 18 лютого 2019. До зазначеного терміну КП «Київтеплоенерго» планує санкціонувати підготовлені тарифи в Національній комісії, що забезпечує державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг.

Крім того, повідомляється, що, незважаючи на факт, що до кінця поточного опалювального сезону ледве залишається  пара місяців, є необхідність починати підготовку до опалювального сезону 2020 го року. Зважаючи на це, вже розроблені відповідні програми, які фінансуються за допомогою місцевого бюджету. Початок травня в поточному році ознаменується ще однією фазою збільшення вартості газу, отже, на даному етапі, необхідно розглянути тарифи на виробництво в ТЕЦ.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що з 1 травня набирає чинності оновлений закон «Про житлово-комунальні послуги», в якому містяться інші формальні позначення послуг, ніж ті які мають право санкціонувати в НКРЕКУ. Отже, необхідно привести ці аспекти у відповідність до зазначеного терміну.

До того ж, акцентується увага на факті, що зростання вартості на тепло і електроенергію «Київтеплоенерго» має намір вводити не за один раз, а послідовно – з 1 травня і з 1 липня. В цілому, тарифи на газ для киян, а також столичних організацій планується підвищити в середньому на 18,73%. Вартість електропостачання зросте на 31,24%, але також в два підходи. Мотиви збільшення тарифів наступні: зростання цін на газ, воду, майбутнє підписання договору з ТОВ «Київські енергетичні послуги» та ін.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.