П’ятниця, 29 Березня, 2024

Опалюючи міські котельні тріскою, Фастів відчутно економить

Про те, що нинішнє життя змушує всіх шукати шляхи тотальної економії, знають всі. Час від часу Kyiv-future.com.ua інформує своїх шанувальників про приклади впровадження технологій, які дозволяють витрачати менше коштів і матеріалів, тобто економити.

У Фастові, одному з передмість столиці, впроваджують альтернативний спосіб опалення міських котелень. У цьому місті реалізується спільний проект Фастова з Регіональним екологічним центром Центральної та Східної Європи «Модернізація котелень шляхом встановлення обладнання на альтернативних видах опалення». І реалізується цілком успішно. В рамках виконання проекту була модернізована міську котельню № 7, яка обслуговує приміщення фастівського навчально-виховного закладу № 4, і котельню № 20, обігріваючу споруди центральної районної лікарні. Модернізація полягає в тому, що в цих котелень введені в експлуатацію твердопаливні котли на дерев’яних трісках. Подача палива в топку автоматизована.
Як повідомляють в Фастівському міській раді, альтернативне опалення вже дало реальну економію:

  •     Зменшення обсягів споживання природного газу на 123 714 куб. м. вартістю 1 135 000 грн;
  •     Зменшення собівартості вироблення теплової енергії на 5%;
  •     Економія витрат по паливу становить – 842 348,19 грн (88 473,27 грн – школа №4, 753 874,92 грн – Фастівська ЦРЛ);
  •     Зменшення викидів в місті оксиду азоту на 0, 101 т, Вуглецю Оксин на 0, 025 т;
  •     Оптимізація від заміщення природного газу альтернативним видом палива складає 656,3 тис. грн.

Крім того, у 2018 році проведено технічне переоснащення системи теплопостачання котельні № 16, яка обслуговує Фастівський навчально-виховний комплекс «Школа № 7 – Центр військово-патріотичного виховання» Гарт». Тут додатково встановлена ​​модульна котельня, яка працює на дерев’яних трісках, що зменшило споживання природного газу на 15 857 куб. м.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.