П’ятниця, 29 Березня, 2024

Картка киянина і нові пільги

Як було відомо раніше, ще в грудні 2018 року Членами міської ради було прийнято рішення про введення «муніципальної карти «Картка Киянина» на базі існуючої багатофункціональної електронної карти. Відповідний намір підтримали 63 з 80 депутатів міської ради.

Видача нових карт стосується тих же пільгових категорій населення, що й раніше. Мотивом заміни існуючої карти киянина виступає передбачуване закінчення терміну дії угоди з колишнім розробником.

Міська рада дала відповідне розпорядження Департаменту соцполітики КМДА спільно з обласними адміністраціями щодо виявлення і фіксації жителів столиці, які можуть претендувати на пільги з огляду на ті чи інші обставини. Планується також створення Реєстру власників електронних пільгових карт.

Відповідно до постанови, картка киянина нового зразка буде мати застосування в таких сферах:

  • транспорт (тільки громадський);
  • оплата комунальних послуг;
  • страхування здоров’я і отримання медичних послуг;
  • торгівля (наявність знижок в роздрібних торгово-сервісних точках, аптеках, закладах культури і т.д.);
  • навчання.

Як стало відомо kyiv-future.com.ua, список преференцій по карті киянина з 1 березня 2019 може поповнитися ще на один пункт. Відтепер, власники карток киянина зможуть купувати продукцію ПАТ «Київхліб» за спеціальною вартістю. Соціальний хліб по карті жителі столиці зможуть купити зі знижкою від 20 до 70% в залежності від наявності і виду пільги. Слід підкреслити, що з однією карткою киянина можна буде купити тільки одну одиницю продукції в день. На вибір пропонується батон “Фірмовий” 0,5 кг, хліб “Фірмовий український” 0,95 кг або хліб пшеничний “Фірмовий” 0,65 кг.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.