Вівторок, 30 Квітня, 2024

3 найкращі минулорічні ініціативи, що змінять життя столиці

Минулого року у Kyiv Smart City Hub пройшов публічний пітчинг міських проектів, які були подані до акселераційної програми Kyiv Smart City. На пітчингу було представлено 17 проектів, які команди презентували як такі, що потенційно можуть стати частиною міської інфраструктури. Журі обрало найкращих 7 проектів, котрі потрапили до безкоштовної двомісячної акселераційної програми. 

Кyiv-future.com.ua розкаже про ті, які здивували найбільше. 

Проект «EcoBrd»

Вражає те, що цей проект належить дітям.

Школярі з Бердянської спеціалізованої школи №16 «Пінгвіни» сформували команду в освітньому проекті “Відкривай Україну” і підготували проект саме для Києва.

 EcoBrd – це мобільний додаток, який показує киянам та гостям столиці місцезнаходження туалетів, баків для вторинної сировини, місця прийому вторсировини, пунктів прийому батарейок, державних закладів. Серед найперспективніших проектів, які, на думку експертів, мають потенціал для позитивного впливу на інфраструктуру міста також є:

Геній парковки

Назва говорить сама за себе.

Проект представляє собою мобільний додаток, який інформуватиме владу та спільноту про факт порушення правил паркування. 

Що ж, це дає надію на те, що менше проблем з транспортом буде у столиці. Крім цього, менше машин буде зіпсовано народними активістами, які за порушення правил паркування полюбляють “прикрасити” автівки сміттям чи камінням.

До речі, сьогодні на Дегтярівській за неправильне паркування молодики гуртом пересунули машину, яка заважала руху трамваю.

Цікаво, чи стане з появою додатку менше автохамів? 

Green Road

Ще один мобільний додаток для автомобілістів. Він дає можливість визначати оптимальну швидкість пересування автомобілем для потрапляння в “зелену хвилю” на дорозі. 

Додаток для контролю пересування покликаний підвищити безпеку на дорозі. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.