Вівторок, 30 Квітня, 2024

Київський зоопарк після реконструкції: чому його варто відвідати

Зоопарк в Києві, як і всі інші місця, був закритий на карантин. Керівництво зоопарку вирішило не втрачати час і провело реконструкцію.Що ж змінилось? Давайте дізнаємось. Далі на kyiv-future.

Які зміни відбулись?

Після відкриття зоопарку майже одразу утворилась велика черга. 

Київська влада має намір зробити столичний зоопарк – найкращим у Європі. За час карантину був завершений перший етап реконструкції. Тепер частина зоопарку виглядає зовсім по іншому. Перше, що потрібно знати, це що вхід перенесли ближче вулиці Зоологічної.  Про це йдеться в сюжеті “Україна”.

Новий вхід можна легко помітити, адже перед ним стоїть великий різнокольоровий жираф. Його висота майже як п’ятиповерховий будинок. Також обновили бронзову скульптуру зубра. Обіцяють до кінця травня встановити і левів.

Зоопарк почав роботу поки лише частково. Зараз працює більше як місцевий парк. Проте навіть зараз можна побачити багато тварин. Кожен відвідувач може подивитись на жирафа, слона, зубрів. Також познайомитись з ведмедями, мавпами, птахами. Доступна для відвідувачів і майданчик з молодняком.

В зоопарку дотримуються санітарних норм, заходів безпеки. На вході перевіряють відвідувачам температуру. Також зайти в середину можна лише в масці. Для обробки рук встановили дезінфектори. Є обмеження і по відвідувачам. Одночасно на території парку не може знаходитись більше 3000 осіб.

На новому вході є кімната, яка створена для мами і дитини. Також є камери схову, просторні туалети, медпункт. Біля турнікетів з’явилися термінали для безконтактної купівлі квитків. Вони будуть вже працювати з 1 червня. Вартість квитка – незмінна.

Що ще планують зробити?

Біля входу є приміщення, в якому ведуться роботи по створенню великого океанаріума і зони фудкортів.

Будують паркінг для гостей. Його відкриття планується в середині літа. Він розрахований на 500 автомобілів.

Крім цього, будують новий приматник. Вже побудували новий спеціальний бар’єр між відвідувачами і експозиціями. Його висота – 3 метри. Ще в зоопарку з’явився вольєр для сіамангов. Їх туди переведуть як тільки стане тепліше.

Реконструкція зоопарка також передбачає зміну звичного для киян зонування тварин. Замість цього хочуть створити географічні зони проживання. Наприклад, буде “Африканська савана” – зона буде найбільш відповідати реальним умовам, які є в природі. Відповідно там будуть жити саме ті тварини, які водяться в Африці.

Не варто забувати, що зоопарк завжди являвся своєрідним оазисом серед бетонної пустелі. Тут ростуть більше 200 видів дерев. Крім цього тут зробили газони, посадили чимало дерев і кущів. Створені для прогулянок чудові широкі алеї вздовж озер. Для відпочинку встановлені лавочки, бесідки, сад з каменів.

Тому всім киянам варто очікувати, що київський зоопарк стане їхнім улюбленим місцем для відпочинку з дітьми. Адже так важливо мати місце, де відволікаєшся від проблем і насолоджуєшся красою і цікавими тваринами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.