Середа, 24 Квітня, 2024

Продаємо квартиру в Київській багатоповерхівці

Продаж квартири – складна процедура. Особливо гостро питання стоїть на столичному ринку нерухомості. Допускаючи банальні помилки домогтися позитивного результату не вдасться. Це відомо ріелторам і звичайним власникам житлоплощі. Якщо першим відомі юридичні тонкощі процесу, то у других недостатньо знань. І їм потрібно підготуватися до складних етапів дорогої угоди.

Визначаємося з ціноутворенням столичного ринку

Швидкість продажу безпосередньо залежить від правильності визначення вартості нерухомості. Бажано ознайомитися з пропозиціями конкурентів. При цьому враховуються такі чинники:

  • Розміри житлоплощі. Це головний фактор, що впливає на вартість. Чим більше об’єкт, тим вище ціна.
  • Відстань від центральних районів Києва. Вартість аналогічних варіантів в центрі і на околиці буде сильно відрізнятися.
  • Якість ремонтних робіт. Свіжі шпалери, металопластикові вікна та кахель на кухні будуть додатковим бонусом.
  • Варто враховувати стан багатоповерхівки. Природно житло в новобудовах недавно введених в експлуатацію дорожче квартир в старій будівлі. Адже в новому будинку не зношені комунікації, сучасні планування і інші корисні нововведення.

Готуємо квартиру в продажу

Адекватним власникам нерухомості відомо, що швидше продається чисте житло. Сирі кути, відірвані шпалери і захаращений балкон не найкраща реклама товару. Варто приділити увагу сходовому майданчику і під’їзду. Потрібно позбутися від порожніх пляшок і недопалків, розкиданих молоддю. Бруд на вході в багатоповерхівку може відлякати потенційного покупця. У нього складеться враження, що в будинку проживають неблагополучні сім’ї.

Кухня та ванна кімната повинні випромінювати чистоту. Спальню і вітальню кращі очистити від зайвих речей. Якщо присутні не приємні аромати потрібно позбутися від них. Неприпустимо наявність мотлоху, що скупчився за роки на балконі. Важливо перевірити працездатність вимикачів, розеток та сантехніки. Потрібно піднести товар покупцеві в кращому світлі.

Якісна реклама – вигідна угода

Продати товар без гарної реклами практично неможливо. Тому про квартиру потрібно розповісти всім потенційним покупцям. Можна розмістити оголошення в безкоштовних газетах, на телебаченні і радіо і у всесвітній павутині. В останньому випадку результат обов’язково порадує власника нерухомості.

Перш ніж розміщувати пропозицію потрібно підготувати текст і фотознімки. Фотографії – це відмінне доповнення до наступної текстової інформації:

  • кількістю та розміром житлових приміщень;
  • загальної та житлової площі;
  • особливостям кухні і санвузла;
  • балкону і лоджії;
  • району та поверху розміщення житлоплощі;
  • зручності транспортного сполучення;
  • контактної інформації.

Оголошення повинно бути коротким, але змістовним. У ньому відбивається актуальна інформація. Акцентуйте увагу на перевагах нерухомості. Не використовуйте складні технічні терміни. Завдяки цьому продаж квартир біля вокзалу в Києві на DOM.RIA проходить швидко і вигідно. А якщо використовувати програму перевірених об’єктів можна значно прискорити операцію. Це мається на увазі, що нерухомість, перевіряється інспектором, який все фотографує камерою з круговим оглядом. DOM.RIA №1 серед конкуруючих сайтів, тому тут продати житло не складе труднощів.

Юридичні особливості угоди

Юридична чистота нерухомості – важливий фактор успішного продажу. Продавцю потрібно завчасно зібрати повний пакет документації. Відсутність будь-яких паперів може негативно відбитися на угоді. Необхідна наявність оригіналів наступних документів:

  • Виписка з реєстру речових прав. Видається на паперовому або цифровому носії на вимогу власника квартири.
  • Документ підтверджує виникнення майнових прав. Зазвичай стандартний договір, дарча або свідоцтво про приватизацію.
  • Технічні документи на об’єкт. Видаються представником бюро технічної інвентаризації.
  • Кадастрові документи. У них відображаються відомості про наявність зареєстрованого перепланування.
  • Домова книга або довідка з паспортного столу. Це дозволить з’ясувати інформацію про всіх зареєстрованих в квартирі.
  • Квитанції, що підтверджують відсутність боргів з оплати комунальних послуг.
  • Письмова згода одного з подружжя якщо квартира належить подружжю. Папір завіряється офіційно в нотаріальній конторі.
  • Дозвіл опікунської ради. Питання актуальне якщо в квартирі прописані неповнолітні або недієздатні особи.

Всі цифри, зазначені в документації повинні відповідати реальному стану нерухомості. Розміщення кімнат, їх розміри та інші технічні параметри повинні бути аналогічні даним техпаспорта. Переконавшись у відсутності проблем власник житла може розраховувати на отримання прибутку в найкоротші терміни.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.