П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як вибрати ракетку для тенісу?

Великий теніс – благородний вид спорту, який захоплює не тільки професійних спортсменів, а й любителів різного віку. Буває таке, що через неправильний вибір ракетки людина не отримує очікуваного задоволення від гри й просто-таки “зав’язує”. Це не означає, що вам відразу ж знадобиться професійна ракетка для тенісу, але основні нюанси про вибір “зброї” в такому випадку вивчити обов’язково.

На що звернути увагу при виборі ракетки?

Хороша тенісна ракетка – це не тільки спортивний інвентар, а й запорука успішної гри. Ракетка повинна відповідати віку гравця і спритності його рук. Перед тим як ввести в рядку пошуку “тенісна ракетка купити“, уважно вивчіть наступні характеристики інвентарю:

  • склад;
  • довжина;
  • вага;
  • баланс.

Ракетки виготовляють з алюмінію, графіту, композиту або сплаву графіту з вольфрамом. Перші вибирають для дітей, адже їх вага є мінімальною, другі відмінно підходять для дорослих, треті – вибір професіоналів.

Babolat Aeropro Drive

Основна відмінність ракеток для дітей – коротка ручка і велика площа струнної поверхні. Саме ця особливість будови дозволяє дитині з легкістю влучати по м’ячу. Довжина ракетки для дітей дошкільного віку не повинна перевищувати 50 сантиметрів, для молодшого школяра підійдуть ракетки довжиною 60 сантиметрів, а для підлітка – дорослі полегшені. До речі, полегшені ракетки рекомендується вибирати і жінкам. Чоловікам підійдуть ракетки, голова яких досягає 70 сантиметрів.

Вибираючи вагу ракетки, зверніть увагу на свій досвід і силу. Важка ракетка забезпечує велику силу удару. Але без хорошої техніки від сили немає сенсу, тому новачкам рекомендується вибирати легші ракетки. Вага дитячих ракеток коливається від 149 до 255 грамів, дорослих – від 245 до 275 грамів, професійних від 270 до 300 грамів. Сильним чоловікам також підійде ракетка вагою понад 300 грамів.

Баланс ракетки може бути в голові, ручці або в центрі. Ракетка з балансом в голову забезпечує сильні подачі і атаки, в ручку – надійний захист. Якщо ви ще не визначилися зі своїм стилем, вибирайте ракетку з балансом в центрі, вона є універсальною.

Знаючи ці нюанси, купити ракетку для великого тенісу, яка підійде саме вам, не складе труднощів.

Де купити тенісні ракетки?

Кращі ракетки для великого тенісу пропонує інтернет-магазин Babolat-shop. В його каталозі ви знайдете оригінальні ракетки від французького бренду. До речі, легендарний тенісист Рафаель Надаль використовує Babolat Aeropro Drive.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.