П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Гастрономічні сети: демонстрація майстерності шефа і візитна картка ресторану

Понад двадцять років тому світу були представлені перші дегустаційні сети, розроблені Чарлі Троттером з Чикаго. Завдяки такому набору страв, з’явився шанс шеф-кухарю показати свою майстерність і авторський погляд на ту чи іншу страву, а клієнту – за одне відвідування скласти загальне враження про кухню.

У набір входять не випадкові продукти – всі вони ретельно підібрані і являють собою загальну концепцію. Крім того, для них характерні творчий підхід і незвичайна презентація. Сьогодні існують різні категорії сетів, а саме: класичні, тематичні, фингер-сети, з фірмових страв ресторану або ексклюзивні, що демонструють професіоналізм шефа.

Мета сет-меню:

  • Доставити клієнту гастрономічне задоволення
  • Запропонувати страви високої авторської кухні
  • Комфортна вартість і економічна вигода для відвідувачів

Для складання наборів ретельно підбираються всі складові, щоб продукти гармонійно поєднувалися, смаки переходили один в інший, грали і звучали неординарно.

Класичний сет – це набір з трьох-п’яти страв, але можливі і такі варіації, в яких може бути 10-15 основних страв і п’ять компліментів від майстра кулінарного мистецтва.

У самому центрі Києва, на вулиці Саксаганського 68/21, знаходиться м’ясний ресторан «Здоровий Глузд», який є яскравим прикладом сучасного гастрономічного простору, в меню якого немає випадкових страв. Кожен рецепт створений шефом Юрієм Приємський, який входить в топ-25 кращих кухарів України.

Відзначимо, що всі страви в ресторані готуються виключно з фермерських продуктів, що гарантує їх високу якість і неперевершений смак. До уваги відвідувачів тут представлено 11 кілограмових сетів, що складаються з наборів найулюбленіших страв. Компанія з 4-6 чоловік може випробувати будь-яку вподобане блюдо, причому істотно заощадивши свої фінанси.

Так, наприклад, сет BIG TARTAR, включає в себе тартар з тунця, тартар з лосося, тартар з телятини і грінки з чіабатти, а сет BIG BBQ – з двох бургерів, свинячих ребер, курячих Наггетс і печеної картоплі.

Справжнім м’ясоїдам припаде до смаку набір з трьох стейків (Рибай, Томагавк, Міньйон) із запеченою картоплею, а любителів морепродуктів чекає унікальний набір, що складається з кінцівок краба, цілого лобстера, приготованого на грилі, лангустинів і тигрових креветок.

Всі ці шедеври кулінарного мистецтва можна оцінити, забронювавши столик заздалегідь або замовивши доставку, перейшовши за посиланням https://gluzdrest.com/.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.