Вівторок, 19 Березня, 2024

Чому Київщиною стане подорожувати цікавіше

В рамках патріотичного проекту «Корінь нації – подорож по Україні через століття» – переможця обласного конкурсу проектів в сфері національно-патріотичного виховання Переяслав-Хмельницького педагогічного університету – розроблено 38 маршрутів по Київській області. Як поінформували Kyiv-future.com.ua, до цих маршрутів увійшли унікальні пам’ятні об’єкти лівобережжя Київщини: охоронні споруди, залишки стародавніх поселень, руїни храмів, кургани, багатовікові дерева, цілющі джерела і ін.

Проект об’єднав чотири види туристичних маршрутів: автомобільний, річковий, велосипедний і пішохідний. А також визначив близько сотні локацій, які розташовані на території Бориспільського, Переяслав-Хмельницького, Яготинського, Баришівського районів і міста Березань.

Автор проекту тридцятитрехрычний Микола Богатир, звітуючи про виконану в рамках здійснення проекту, зазначив, що за звітний період зроблено більше, ніж планувалося спочатку.

Наприклад, підготовлені інтерактивні карти до чотирьох маршрутах, 29 табличок з QR-кодами і стільки ж інформаційних відеороликів до них. Таблички з QR-кодами встановлять поблизу 29 туристичних локацій в різних районах Київської області. Вони будуть передані відповідним громадам.

Будь-яка людина зможе сфотографувати QR-код на смартфон і отримати посилання на тематичне відео, в якому розповідається про той чи інший об’єкт.

Відеоролики наповнені розповідями вчених, дослідників історії рідного краю і т. д. Тобто з QR-коду можна безкоштовно отримати нову, ексклюзивну інформацію про певну локації.

В кінцевому підсумку, повинно бути так: турист взяв з дому продукти, намет, сів на велосипед, помандрував п’ять днів, відвідав приблизно 50 цікавих локацій і повернувся додому, не витративши ні копійки. Сподіваємося, що охочих скористатися QR-кодами і зробити цікаву подорож навесні і влітку буде чимало.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.