П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На Оперний театр чекає ремонт

 

Kyiv-future.com.ua поспішає повідомити столичним жителям, що в квітні 2019-го почнеться ремонт підземних приміщень на Театральній площі. Здійснювати ремонт буде «Київпромбудпроект». Компанія недавно закінчила готель «Aloft», а раніше брала участь в інженерних роботах в Маріїнському палаці.

Розмови про те, що ремонт підземних приміщень Оперного театру скоро почнеться, велися з 2017 року. Однак через фінансові проблеми Міністерство культури змушене було відкласти виконання цього проекту. Повернулися до нього в 2018-му. Виконання проектних робіт було доручено проектному інституту «Київський промбудпроект».

А почалося все з того, що в 2017-му в київській мерії на нараді обговорювалися плани реконструкції трьох площ: Михайлівської, Софійської та Театральної. Користуючись нагодою, керівництво Оперного театру заявило про те, що підземним приміщенням їх театру потрібно невідкладний ремонт. Якщо його не провести до початку ремонту Театральній площі, то після реконструкції дістатися до інженерних споруд театру буде проблематично. Більш того, в 2018 році керівники Оперного театру разом з Міністерством культури пожвавішали і закупили все необхідне обладнання – від насосів до арматури.

А список необхідного асортименту для інженерних і будівельних робіт великий. Щоб киянам стала зрозумілою картина підземних приміщень, які збираються ремонтувати, пояснюємо. Підземні тунелі на глибині 9 метрів з вхідної групи в театр, під тим місцем, де стоїть пам’ятник Миколі Лисенку, ведуть в інженерні блоки. У блоках знаходиться обладнання, що забезпечує мікроклімат всієї будівлі оперного театру: машинний зал холодильної станції, кондиціонери, градирні, протипожежне обладнання, насосна станція, резервуари для води тощо.

Варто зазначити, що інженерне обладнання оперного працює вже понад п’ятдесят років. Зрозуміло, що переоснащення підземних комунікацій треба міняти на енергоефективне. Зношеність інженерних споруд значна. Демонтаж старого та встановлення нового обладнання доведеться здійснювати тільки через верх, розрив площі.

Крім ремонту підземних приміщень, доведеться замінити інженерне забезпечення території, прокласти дощову каналізацію, дренажі, замінити водопровідні вводи і т. д. Загальна вартість робіт близько 90 млн. грн.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.