Субота, 20 Квітня, 2024

Міська влада Києва змінить герб столиці

Незабаром, в столицю України – Київ, буде уособлювати новий герб. Про це повідомляє kyiv-future, з посиланням на офіційний сайт Київської міської ради.
Стало відомо, що робоча група з підготовки проекту зображення Герба столиці вже веде активну роботу по підбору складу журі, яке визначить кращі ескізи герба за результатами запланованого конкурсу.
Уже розроблений проект Положення про проведення конкурсу «Герб міста Києва». Конкурс відбудеться в поточному – 2019 році. У Положенні регламентуються вимоги до ескізів символіки Києва, описані заплановані етапи конкурсу, а також перераховані повноваження експертної комісії.
Передбачається, що до складу журі увійдуть фахівці з різних галузей. Зокрема, свою згоду вже дали експерти Інституту історії Національної академії наук України, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Рильського, Православної Церкви України, Академії образотворчого мистецтва і архітектури.
За словами голови робочої групи з підготовки проекту Герба міста Києва, заступника мера столиці Володимира Прокопіва, майбутній герб столиці повинен якомога точніше відтворювати історичні традиції Києва. Саме цим зумовлено залучення різногалузевих фахівців до складу конкурсної комісії, особливе місце серед яких займуть представники Українського інституту національної пам’яті та Українського геральдичного товариства, а також експерти Державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Бойчука і Національної академії мистецтв України.
Основною причиною зміни герба Києва, за словами Прокопіва, є не повна відповідність символіки актуального герба, принципам і традиціям європейської геральдики. Передбачається, що на зображенні нового герба буде воєдино зливатися історія і сучасність української столиці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.