Субота, 27 Квітня, 2024

Яка доля очікує на автовокзал "Теремки"?

Подальша доля київського автовокзалу «Теремки», знаходиться під великим питанням. Подробиці розповість kyiv-future.com.ua
Як стало відомо, відкрита в 2016 році автостанція вже незабаром може бути переобладнана в супермаркет або офісний центр. Про це розповів президент KAN Development Ігор Ніконов в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

 «Наскільки ми зрозуміли, функціонувати як автостанція вона вже не буде», – сказав Ніконов.

Нагадаємо, що на будівництво автовокзалу «Теремки» пішло 6 мільйонів доларів. За прогнозами фахівців, така сума інвестицій ніколи не окупиться. Порятунком може бути тільки перепрофілювання будівлі. Однак, якщо знайдеться транспортний оператор, здатний запустити функціонування автостанції на високому рівні, в тому числі і фінансовому, власники таку ініціативу безсумнівно підтримають.
Нагадаємо, що будівля автовокзалу «Теремки», була зведена компанією KAN Development. Передбачалося, що новий автовокзал обслуговуватиме міжнародні, міжміські, приміські автобусні маршрути, які курсують з Києва на південь і захід України.
На автовокзалі Теремки є 20 платформ для прибуття / відправлення автобусів місткістю 9000 пасажирів в день і 450 автобусних рейсів.
Всередині станції знаходяться кімната для матері і дитини, готель для відпочинку водіїв автобусів, медичний центр, пост міліції, зал очікування, розрахований на одночасну присутність 400 пасажирів, кафе, ресторани і магазини. Територія автовокзалу повністю адаптована для людей з обмеженими можливостями.
Автовокзал «Теремки» планувався як перший ступінь інтегрованих транспортних розв’язок по периметру столиці України для скорочення транзитних перевезень.
Цей автовокзал був експериментальним проектом для Києва, так як він був побудований приватним інвестором і став першою приватною зупинкою громадського транспорту в місті.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.