П’ятниця, 29 Березня, 2024

Київський студент розробив проект скверу, який втілять у життя

Молоді столичні архітектори точно ще завоюють найкращі архітектурні нагороди. За проектом київського студента створять зелений парк на Виноградарі. Як це буде втілено в життя – читайте на kyiv-future.com.ua.

На перетині вулиць Світлицького та Перемоги буде облаштовано зелену зону для киян.Тут вже познімали бетонні плити і готують ґрунт до прокладення доріжок. За планом тут має бути дитячий майданчик, комфортні лавочки, яскраве освітлення вночі та найголовніше, зелена паркова зона, де влітку кожен зможе відпочити з книжечкою або просто насолодитися природою.

Проект розробив студент столичного будівельного університету. Попри те, що план є майже професійним, його передали на коригування старшим спеціалістам в галузі архітектури.Сам студент не розповідає про себе.

Здається, йому популярність і визнання не потрібні. Єдине, що відомо – це те, що він навчається лише на третьому курсі бакалаврату.

Особливістю його проекту стало те, що у парковій зоні всі доріжки ведуть до центру, де своєрідним оазисом буде виступати зелена зона.

Планують там розмістити газон для комфортного відпочинку мешканців Виноградаря.

Ідея дійсно вразила столичних посадовців своєю новизною.

Зазвичай, у парках доріжки ведуть до пам’ятника. Цю традицію започаткували ще за царських часів.

До речі, коли будете гуляти столицею зверніть увагу на парк Шевченка. Це класичний приклад такої ландшафтної архітектури. Там, доріжки раніше вели до пам’ятника Миколаю І, а після Жовтневої революції до пам’ятника Тараса Шевченко.

За радянських часів була традиція паралельного планування доріжок у парках. Це відповідало стилю монументалізму, коли людина мала отримати враження величності від відвіданого парку чи архітектурного комплексу.

Киянин знайшов абсолютно інноваційний підхід до створення парку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.