Четвер, 18 Квітня, 2024

Житній ринок приведуть до ладу

Ще рік, що б запам’ятати, як виглядає архітектура найвідомішого ринку столиці. В 2020 році Житній ринок почнуть реставрувати. Що зміниться в легендарному ринку, а що лишиться – читайте на kyiv-future.com.ua.

Керівництво ринку заявило, що будівельні роботи будуть тривати два роки. Такий довгий термін реконструкції обумовлений тим, що конструкцію не оновлювали з 1980 року. Тобто майже 40 років ніхто не звертав увагу на ключові показники і ледь не довели будівлю до стану руйнування. 

За словами генерального директора зовнішньо конструкція не зміниться, а ось всередині все буде геть по-іншому. 

Фасад не будуть чіпати через те, що спеціалісти в області архітектури та будівництва виявили, що при проведенні будь-яких робіт ззовні, споруда може обвалитися у будь-який момент. Тож стиль радянського ультрамодернізму аж до рішення про загальне перепланування ринку буде нас супроводжувати.

Збережуть тут також і карбівки на фасаді, аби стиль не втратив свою унікальність. 

На даний момент весь проект знаходиться на стадії планування: готуються документи та планується бюджет. За попередніми даними, на реконструкцію планують виділити  близько 2-х мільйонів гривень. 

Житній ринок знайомий історії ще з часів Київської Русі. Тут своє місце знайшли сотні торговців з усього міста. Виглядав ринок дуже просто: ряд дерев’яних лотків. На початку XX століття навіть спеціальних позначок не було, які б маркували торговельну локацію.

Цікаво, що  раніше з протилежного боку вулиці можна було побачити Андріївський узвіз. 

В 1919 році Житній ринок був зайнятий більшовиками, які організували там повстання. 

Звичний для киян вигляд ринок втратив вже у 70-80-х роках. Всі торговельні точки знесли, а продавців компактно розмістили на території будівлі, яку ми і зараз можемо бачити. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.