П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Україні з'являться платні дороги

Дорога в Україні – це слабке місце. Багато автомобілістів давно говорять, що згодні оплачувати за проїзд по трасі, аби тільки вона була якісною. І ось це нарешті сталося. Далі розповість “Київ Майбутнього”.

Міністерство інфраструктури вперше заговорило про створення оплачуваних доріг. Перші траси підпадають під зміну – це Київська кільцева дорога, з’єднання пунктів Львів і Краковець і пряма траса з Києва до Білої Церкви.

Багато хто цікавиться автомагістраллю Київ-Одеса, так як на ній зараз ведуться ремонтні роботи, але поки вона залишається безкоштовною.

Також міністерство запевняє, що для кожної платної дороги буде альтернативна безкоштовна дорога.  Нововведення необхідно для розвантаження траси від великої кількості машин, а збільшити ширину магістралі, як в дорозі з Києва до Білої Церкви неможливо через прилеглі населені пункти.  По цій трасі кожен день проїжджає 40 000 автомобілів, замість допустимих 20 000.

Зараз йде активний пошук інвесторів і якщо тендер візьмуть, то будівництво може початися вже з наступного року.

Вкладників привертає дорога, яка з’єднує Львів і Краковець. На ній такий же великий потік автомобілістів, але є величезна проблема – пробки на кордоні. Пропускних пунктів не вистачає для великого обсягу проїжджих.

Окрема проблема проїзду по Кільцевій дорозі в Києві. Висока завантаженість доставляє незручностей і проїзд триває дуже довго.

Укравтодор планує в подальшому такі дороги зробити по трасі Тернопіль-Львів, паралельно її розширити, територію в напрямку Умань-Вінниця, з Миколаєва до Одеси та інші найбільш активні маршрути.

Ціна за проїзд по платній магістралі буде близько 3 грн за км, тобто за весь периметр траси приблизно 160 грн. Така ціна значно дешевша, ніж в країнах Європи і навіть Китаї.  Для автомобілістів, які часто користуються дорогою будуть знижки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.