Четвер, 25 Квітня, 2024

Фури перед в'їздом у столицю будуть зважуватися

“Укравтодор” повідомляє, що до 1 грудня рух об’їзною з Борисполі через Бровари буде обмежений. По північно-східному обході столиці розпочалися дорожні роботи. Наразі проводиться підготовка асфальту до встановлення датчиків вимірювання ваги під час руху, пише kyiv-future.

Зважувальна система – це комплекс датчиків, які встановлюються над проїзною частиною. Вони мають можливість зафіксувати вагу вантажівки під час маршруту. Потім ці дані будуть передані в “Укртрансбезпеку”. 

Така система є надзвичайно зручною, адже зникає потреба у зупинці транспорту і контролю зважування людиною. Механізм працюватиме автоматично і зможе зафіксувати дані абсолютно всіх автомобілів, які проїхали. 

Укравтодор впевнений, що така система допоможе зменшити корупцію, адже буде повна відсутність людського контролю над зважуванням, і збереже асфальтне покриття, що також буде економити кошти на ремонт автодоріг у країні. 

Роботи розпочалися ще в жовтні. Вже два механізми встановлено на трасі Київ-Чоп поблизу столиці. Зараз планують встановити механізми на всіх автошляхах в’їзду в Київ, а потім і на автошляхах на території всієї України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.