Четвер, 28 Березня, 2024

В Київські лікарні будуть привозити кров на мотоциклах

Громадська організація “Мотохелп” буде доставляти донорську кров у лікарні. Як саме – розповість Київ Майбутнього

Громадська організація “Мотохелп” була створена ще у 2008 році задля допомоги потерпілим мотоциклістам та велосипедистам після ДТП. Вони надають медичну, юридичну і психологічно постраждалим та їх родичами. Допомагають шукати винних та свідків дорожніх пригод 

Волонтерське об’єднання діє безкоштовно. Є офіційний документ про неприбутковість. Волонтери проходять спеціальне навчання перед тим, як долучитися до проекту. А також стажування з досвідченими працівниками. 

Волонтером може стати будь-хто, але спілка не біжить за кількістю, а вважає, що краще менша кількість людей, але якісно допомагаючих, ніж багато бездіяльних. 

В цьому році “Мотохелп” створив новий благодійний проект. Відтепер по Києву з яскравими рюкзаками буде їздити не лише Uber, а здалеку буде видно червону сумку з написом “Кров”. 

Мотоволонтери будуть співпрацювати з центром крові та лікарнею, якій потрібно доставити донорську кров. Ті телефонують у створену диспетчерську і найближчий мотокур’єр робить доставку. 

Організатори вважають, що такий спосіб найефективніший, адже мотоцикл не стоїть в заторах, порівняно з автомобілем. Дмитро Буренік – керівник громадського об’єднання, наголосив, що водії матимуть сертифікати рятувальника і медичну підготовку. Додатково волонтери пройдуть курс від Центру Крові і закуплять сумки-холодильники. 

Волонтери робили доставку вже двічі. Опісля був проведений аналіз і враховані всі складнощі для ефективної допомоги надання крові потерпілим в лікарні.

Насправді, у світі таку модель практикують вже давно. Найперше волонтери розпочали таку благодійну справу в Англії. А в 2008 була створена Всенаціональна асоціація байкерів крові.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.