Четвер, 28 Березня, 2024

Мобільна станція покаже, де в Києве отруєне повітря

Жителі столиці часто скаржаться на те, що повітря в місті забруднений. Про це повідомляють час від часу учасники соціальних мереж з різних районів Києва. Про ніж, скарги такі лунають в різні пори року.

Чому забруднений повітря і як це пояснює КМДА – розбирався Kyiv-future.

Забруднення повітря в столиці відбувається з різних причин. Це і опале листя, які не дивлячись на заборону, спалюють вночі, і викиди ТЕЦ, і автотранспорт. Управління екології та природних ресурсів КМДА повідомляє, що в місті протягом останніх 20-ти років кількість автомобілів різко збільшилася.

Значною мірою саме з цієї причини в місті концентрація оксиду азоту зросла на 50%, а формальдегіду – на 200%! У мерії робляться заходи щодо вирішення цієї проблеми. Так, нещодавно на Дарницькій ТЕЦ запущений новий електрофільтр. А ще в столиці будуть протягом місяця дослідити якість повітря. Для цього модернізують застарілі моноторінговие станції і запустять автомашину зі спеціальним обладнанням. Такий автомобіль буде вимірювати якість повітря в різних районах міста.

Такий моніторинг дозволить швидко реагувати на можливе забруднення атмосфери міста. Про це зможуть дізнатися городяни на сайті або через мобільні додатки. Заходи з моніторингу стану повітря в столиці послужать підставою для створення концепції системи контролю якості повітря. Крім цього дані моніторингових станцій допоможуть в розробці заходів з питань охорони навколишнього середовища, містобудування, планування транспортних розв’язок і т.д.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.