Субота, 27 Квітня, 2024

Є борги за комуналку? Вітаю, кордон для вас закритий. Кому світять обмеження?

 

Нещодавно почала діяти заборона про виїзд за межі України, якщо у вас є в наявності борги по виплаті аліментів. Вже дуже багато злісних неплатників були вимушені стати щедрими до своїх же дітей, але це в них не совість озвалася. Ні. Саме заборона на виїзд з країни стала дієвим стимулом. Комунальні служби вирішили теж вдатись до цього методу, пише kyiv-future.com.ua.

Так, наприклад, мешканці Рівного були сповіщені, що за борги перед “Рівнотеплоенерго” вони не зможуть перетнути кордон. Так коли ж можна втратити право вільно переміщатись до інших країн?

Оплата комунальних послуг

Ви можете не виїхати за кордон, якщо у вас є будь-які грошові борги. При цьому не важливо заборгували ви 500 грн чи 10000 грн. Важливо розуміти, що заборонити виїзд з України може тільки суд. Це можливо в наступних випадках:

  • невиплачені аліменти;

  • прострочені кредити;

  • не сплачені адміністративні штрафи;

  • не виконано рішення суду про відшкодування морального чи матеріального збитку.

Оскаржити рішення можна протягом 10 днів. На протязі цього періоду людина може вільно пересуватись, куди захоче. Але дуже часто про заборону люди дізнаються вже в аеропорту або просто на кордоні. За 2018 рік не вдалось перетнути кордон 4780 людям. Причина цього в основному була в тому, що фактичне місце проживання і місце реєстрації не однакові.

Для того щоб такого не трапилось, можна звернутись самим з запитом до Державної прикордонної служби десь за 2 місяці до поїздки. 

Заява може надсилатись поштою або ж надаватись особисто. Додатково можна перевірити наявність рішення суду по вам з Єдиного реєстру боржників. Він відкритий, проте реєстр відрізняється від даних прикордонної служби.

Будьте обачними, перевіряйте дані і не збирайте борги. Чим їх більше, тим важче з ними розраховуватись.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.