Четвер, 25 Квітня, 2024

Цифровізація війська: що відомо

 

Андрій Загороднюк, який являється Міністром оборони України, повідомив, що в міністерстві розробили цілий проект для автоматизації та цифровізації процесів. Його кодова назва – “Пласт”. Так, наприклад, в українській армії створять електронні військові квитки, пише kyiv-future.com.ua.

Почне працювати цей проект вже в першому півріччі 2020 року. 

Зі слів міністра, розроблено велику кількість напрямків для електронного документообороту. Проект автоматизації знаходиться десь посередині всього списку. У першому півріччі будуть обов’язково введені електронні військові квитки в тестовому режимі. Потім, можливо, на протязі року їх розповсюдять всюди.

Такий квиток може бути в смартфоні або ж у вигляді пластикової картки зі штрих-кодом. Він запевняє, що в польових умовах це теж набагато зручніше.

В лютому планується презентація проекту.

Окремо Загороднюк зазначив, що весь військовий облік також планують оцифрувати. Вже створена база даних офіцерського складу. Формується зараз база всіх військовослужбовців, сержантів, солдатів. Також планують створити базу, в якій будуть всі військовозобов’язані.

Оскільки це мільйони людей, то і на формування списків потрібен час.

В майбутньому не потрібно буде приходити у військкомат, щоб потрапити на службу чи підписати контракти. Достатньо буде поставити цифровий підпис дистанційно.

Міністр також зазначив, що на всі нововведення були передбачені кошти в державному бюджеті. Тому вже почали закуповувати необхідну техніку. 

Цифровізація була одним з пріоритеті президента України Володимира Зеленського. Було спеціально створене Міністерство цифрової трансформації.

Раніше вже був презентований додаток “Дія”. Він поєднав у собі всі державні послуги на одній платформі. За 3 роки уряд планує оцифрувати всі послуги, що надаються державними органами. До кінця 2020 року планують надати можливість оформлення електронного паспорта картки ID.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.