П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Міжнародний аеропорт у Київські області: де саме та коли відкриють?

Міністерство інфраструктури повідомило про плани на 2020 рік щодо Білоцерківського аеродрому, розповідає “Kyiv-future.com.ua”.

Білоцерківський аеродром раніше був військовим. Тут знаходився полк дальньої авіації і авіабудівельний завод. Нині ж із “Авіабази Гайок” планують зробити Міжнародний аеропорт. Місце розташування надзвичайно зручне: територія аеродрому та поруч залізниця. Тому добиратися від аеропорту до Києва буде зручно. 

За планом Міністерства Інфраструктури буде збудовано багато нових будівель: пасажирський термінал, перон, вантажний комплекс, робочі будівлі тощо. Також необхідно придбати велику кількість техніки та оснащити злітну смугу. Орієнтовна сума будівництва від 50 до 60 мільйонів євро. 

Наразі, летовище готове до ремонтних робіт, адже у червні 2018 року отримало сертифікат на право прийняття літаків індексу 6 та більше легших. 

Плани про відкриття з’явились ще у 2019 році , проте коли аеропорт зможе приймати пасажирів досі не ясно. Будівництво і реконструкція займають тривалий час. Залишається сподіватися, що Білоцерківський міжнародний аеропорт почне працювати в 2021 році, бо інакше термін сертифікату закінчиться, який надається на три роки, і необхідно буде знову займатись документацією.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.