П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Кінотеатр "Київ" закрили: що буде далі

Кінотеатр “Київ” закрили на ремонт і відновлення споруди. Адже зараз кінотеатр потребує негайного капітального ремонту. Далі на kyiv-future.com.ua.

Заступник голови КМДА Володимир Солончак каже, що будинок дуже важливий і знаковий для жителів Києва. Будівля має свій дух і історію. Тому такі місця мають і виглядати гарно і бути в належному стані. Тільки тоді вони будуть приносити не тільки насолоду містянам, але й прибуток місту.

Солончак відмітив, що кінотеатр “Київ” безперечно – пам’ятник архітектури, тому всі питання мають детальний підхід, особливо, що стосується ремонтних робіт і погодження їх усіх. Тому на це піде деякий час.

Планують знову відкрити кінотеатр до кінця 2020 року. “Київ” завжди буде одним з культурних центрів, які продовжуватимуть працювати  по своєму профілю. Він звісно ж залишиться простором для національних чи міжнародних фестивалів. Адже саме вони роблять місто більш сучасним, культурним і молодіжним. 

Як було відомо, 15 квітня 2019 року у будинку кінотеатру “Київ” змінився орендатор. Ним стало ТОВ “Сінема-Центр”. Від оренди бюджет столиці буде поповнюватись сумами в 45 разів більшими, ніж до цього. А в кінці року в КМДА повідомили про те, що будинок кінотеатру знаходиться в поганому стані згідно проведених досліджень.

Кияни навіть склали петицію, де просили продовжити й надалі роботу знаменитого кінотеатру.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.