Неділя, 28 Квітня, 2024

В Україні не вистачає ІТ-спеціалістів: українська "Ґрін Картка" для іноземців

Кабінет міністрів підтримав програму надання квоти на постійне проживання для 5000 іноземних ІТ-спеціалістів. Інформацію відобразив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков на своїй сторінці фейсбук, розповідає “Kyiv-future.com.ua”.

В чому полягає необхідність українського ринку в іноземних ІТ-спеціалістів?

ІТ – спеціальність в наш час одна з найбільш необхідних і важливих, адже комп’ютеризація і технологічний процес впевнено виконують низку важливих процесів. Проте, в Україні надзвичайно мало людей цієї професії. Українські вузи випускають щороку до 20 000 студентів, а необхідність держави у кваліфікованих ІТ працівниках сягає 40 000 осіб. Також необхідно врахувати, що велика частка айтішників працює за кордоном та за допомогою фрілансу. Тож Україна має дуже велику нестачу працівників, а іноземці дозволять її частково зменшити. 

Надання квоти ніяким чином не буде заважати українським спеціалістам. Іноземці допоможуть розвинути ІТ-спеціалізацію і будуть мотивувати українців своїм прикладом залишатись в Україні і працювати на Батьківщині. 

Які “двері” відкриваються для іноземних працівників інформаційно-технологічної сфери?

Квоти на імміграцію дуже вигідна процедура, це зручніше , ніж віза. Її не потрібно пролонговувати щороку та бути пов’язаним з конкретною територією. Квота буде надаватися один раз на десять років. Спеціалісти матимуть можливість обирати місце працевлаштування і навіть відкривати власне підприємство. 

Завдяки такому формату іноземці матимуть можливість отримати посвідчення для постійного проживання в Україні і не потрібно буде щороку робити дозвіл на працевлаштування. Умови влаштування на роботу будуть такі ж, як і для українців. Для зміни посади і місця роботи не буде ніяких перешкод. Іноземці матимуть можливість перевезти в Україну свою родину і навіть відкривати ФОП. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.