Субота, 20 Квітня, 2024

Міський уряд готовий впроваджувати інновації для розвитку міста

Київ з кожним роком стає «розумнішим». Нові технології впроваджуються тут кожного року. В українській столиці дійсно стає комфортно жити: тут працює купа закладів, де можна розрахуватися лише карткою, таксі викликається у два кліки, і навіть громадський транспорт став зручнішим для містян. kyiv-future.com.ua дізнавався, які інновації планують впроваджувати у майбутньому.

Віталій Кличко під час виступу на відкритті Інвестиційного форуму Києва-2018, заявив, що міський уряд готовий співпрацювати з бізнесом, аби впровадити більше інновацій для поліпшення життя у місті. В оновленій Стратегії розвитку столиці до 2025 року одним з пріоритетів визначений саме розвиток інноваційних галузей економіки з високою доданою вартістю.

Відзначив також мер про ІТ потенціал столиці. За словами чиновника, ми маємо великі можливості для розвитку цієї галузі. Справа в тому, що за підрахунками спеціалісті, 40% світових працівників ІТ-сфери на даний момент знаходяться у Києві.

Проте, більшість з них працює на іноземні компанії, які не забезпечують працівників-фрілансерів нормальними умовами роботи. Віталій Кличко відзначив, що зараз треба працювати над створення великої кількості акселераторів, інкубаторів, хабів, де працюють фахівці передових технологій, генерують нові ідеї та рішення.

Дійсно ІТ-спеціалістів у Києві багато. Проте, працює більша частина віддалено. Роботу шукають також на різних форумах та каналах у соціальних мережах.

Віктор створює сайти. Хлопець розповідає, що у нього є основна робота, хоча на фрілансі він отримує більше. Віктор каже, що було би дуже не погано мати в центрі Києва якийсь спеціалізований хаб, де б можна було б поспілкуватися з іншими спеціалістами та обмінятися досвідом. На даний момент є багато коворкінгів, проте, попрацювати там часто не вдається через заходи, які паралельно проводяться та загальний шум.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.