Четвер, 25 Квітня, 2024

Завод Антонов надав літаки НАТО для боротьби з COVID-19

Київський завод “Антонов” надав свої літаки НАТО для боротьби з пандемією в світі, розповідає “Kyiv-future.com.ua”

Літак “Руслан”, один з найбільших авіатранспортних засобвв світу, вже доставив до Словаччини близько півсотні тонн медичних пристосувань для боротьби з епідемією.

Український “Руслан” прибув в аеропорт столиці Словаччини і привіз 48 тонн медичних матеріалів. А 25-го березня літак доставив різне необхідне приладдя і тести на вірус Сovid-19 з Китаю до Чехії. Також він допоміг з перевозом вантажу в Румунію.

Київський літак бере участь в спеціальній програмі “SALIS”,як повідомив завод  “Антонов” під керівництвом НАТО. Для забезпечення безпеки екіпажу українського літака, були прийняті всі запобіжні заходи. Прямий контакт з наземними загонами не допускається, а літак проходив необхідну дезінфекцію.

Київський авіаційний завод “Антонов”, що раніше мав назву “АВІАНТ”, крім транспортно-пасажирських літаків, ще випускає найбільший в світі вантажний авіатранспорт, який називається АН-225 “Мрія”.

Сам завод є державним підприємством, яке розпочало свою роботу ще в 1920 році. Перші роки вся зайнятість була ремонтною роботою, але вже в 1925 році був розроблений перший літак К-1 для чотирьох пасажирів.

У Києві також розташований музей імені авіаконструктора Олега Костянтиновича Антонова. Він є наймолодшим і в той же час найбільшим історико – технічним музеєм країни. На його території представлені більш ніж 80 літаків і вертольотів.

Ми можемо пишатися нашим вітчизняним виробництвом, адже знаходимося не на останньому місці в світі на ринку авіатехніки. До Києва приїжджають безліч студентів з інших країн бажають отримати знання та перейняти великий досвід в галузі авіаційної інженерії або пілотажу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.