П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Дніпровському районі з'явилися ліхтарі, які використовують енергію сонця

У столиці в Дніпровському районі встановили 7 ліхтарів, що працюють від сонячної енергії.

Встановили, стверджує Kyiv-future.com.u, на кошти Громадського бюджету-2018. Бажаючі можуть їх побачити біля будинків за адресою: вулиця П. Запорожця, 3, бульвар Перова, 16 і 18. Варто було все це триста сімдесят тисяч гривень. Як це вдалося зробити? У цьому районі, а саме біля зазначених будинків, завжди було темно і небезпечно. Автор, яка подала проект встановлення ліхтарів, що працюють від сонячної енергії, спочатку намагалася вирішити проблему поганого освітлення вулиць з ЖЕКом, потім з «Кіевміськсвітло». Однак там її ідеєю не надихнулися.

Дізнавшись про Громадську бюджеті-2018, небайдужа киянка вирішила подати інноваційний проект – ліхтарі, що працюють від сонячної енергії. Попередньо вона звернулася в кілька компаній з проханням перевірити місцевість на ефективність встановлення таких освітлювальних приладів .. Фахівці, ретельно все вивчивши, запевнили: ідея спрацює.

Таким чином інноваційний проект почали впроваджувати в життя. Коли ідея була здійснена, КП «Кіевміськсвітло» і Дніпровська РДА відмовлялися брати ліхтарі собі на баланс. Компроміс знайшли: в тендер внесли вимогу до виробників гарантувати до п’яти років безвідмовну роботу «новоселів» цих вулиць – особливих ліхтарів.

Варто усвідомлювати, що кияни не тільки чекають, поки їх місто стане краще, але і активно вносять посильний внесок у його комфортне облаштування.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.