П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Сучасна бібліотека – нове місце для дозвілля

У розумінні кожної людини, бібліотека – це установа, що зберігає різноманітну літературу, в яку можна прийти взяти книгу додому або попрацювати з нею в читальному залі. З появою Інтернету відвідування бібліотек суттєво знижується, оскільки потрібну інформацію можна знайти в мережі.

Тому на сьогоднішній день для бібліотеки мало просто зберігати літературу або видавати її читачам. Ритм життя вимагає впровадження інформаційних технологій: створення електронних каталогів, оцифрування книг, використання різноманітної техніки в самій бібліотеці, а також створення Інтернет-бібліотек. З огляду на всі ці фактори, в Києві на Подолі відкрили першу сучасну бібліотеку, подробиці про яку розповість Kyiv-future.com.ua.

Дана бібліотека була відкрита в рамках проекту Bibliоhub, який спрямований на збільшення можливостей і кола культурно-освітніх послуг для населення, забезпечення цікавого проведення часу як дітей, так і дорослих.

В результаті оновлена бібліотека не тільки не втратила свою основну функцію – надання літератури для читання і роботи, але й здобула декілька нових. Так, в ній можна буде проводити різноманітні освітні та розважальні заходи. Крім того, приділено окрему увагу людям з обмеженими можливостями, а також дітям, які тепер зможуть освоювати і дізнаватися про новаторські технології, а також виявляти свої творчі можливості.

Крім цього, тепер в бібліотеці є сучасне обладнання, таке як: 3D-принтер, інтерактивна дошка, потужний проектор і комп’ютери.

З урахуванням змін, що сталися з бібліотекою, тепер вона повинна бути не просто комфортабельним місцем для читання книг і проведення дозвілля, а й своєрідним об’єднанням людей, мета яких – привернути увагу населення до читання, науки та освіти.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.