П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Українські комікси дадуть фору Marvel Comics

Говорячи про культурні продукти, ми часто стикаємось із різними стереотипами. Театр та опера – це для інтелігентів, кіно – для всіх, мультики – для дітей, а бабуся…бабуся слухає радіо Eра.

Коли Україна жила під радянським прапором, то книжечки, з одних лише малюнків, вважалися дитячою забавкою. Сьогодні комікси вважаються категорією підліткових інтересів і, часто, батьки стурбовано питають: «Коли ж ти вже подорослішаєш?».

На жаль, думка про те, що комікси – для всіх, а їх створення – цілком перспективна професія, заблукала десь на кордоні в Карпатах. Насправді, комікси абсолютно «безвіковий» продукт. Які вони, українські комікси? Читайте на Кyiv-future.com.ua

Пропонуємо Вашій увазі добірку українських коміксів, які стануть чудовим початком власної графічної бібліотеки.

  • «Воля. The Will» – сьогодні це, звісно, найвідоміший в Україні комікс, який виконаний на рівні міжнародних стандартів якості як в графічному, так і в сценарному плані. Комікс розказує альтернативну історію України часів революції та визвольних змагань 1917-20 років. Минуле у стилі steam-punk, Махно та гетьман Скоропадський, зомбі-комуністи, яких розстрілює Професор Грушевський. Багато відомих та яскравих героїв тих часів стали персонажами цього захоплюючого шедевру.Проект коміксу реалізувала велика команда спеціалістів UgarProduction спільно з видавництвом AsgardianComics.
  • «Сакрофаг» – це одна із 3-х графічних новел (Сакрофаг, Сон та Світ 912), що увійшли в добірку Андрія Данковича. Новели не об’єднані сюжетом, їх поєднує тематика наукової фантастики. Твори Данковича знайшли своїх прихильників не тільки в Україні, а й закордоном. Він став першим, з українських авторів коміксів,кого було запрошено на Комі-Кон у Сан Дієго – найбільший у світі захід, що об’єднує прихильників коміксів та збирає сотні тисяч відвідувачів.
  • «Серед овець» – комікс Олександра Корешкова видавництво Vovkulaka. Це гостро-соціальний політичний трилер. Історія про світ, в якому замість людей живуть вівці, свині, вовки та інші оруелівські прототипи. Наш герой – собака, якому потрібно миритися і жити у світі, сповненому овець, кожного дня відчуваючи страх бути собою. Графічний серіал – це яскрава алегорія радянського та й, насправді, сучасного суспільства, де бути вільним, бути індивідуальністю – злочин проти режиму мас.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.