Четвер, 2 Травня, 2024

Як зміниться Володимирський узвіз?

Володимирський узвіз знають по всій Україні. Літописи свідчать про те, що саме тут у його підніжжя князь Володимир хрестив своїх підданих. Історична місцина цього року зазнає невеличких змін. Що саме буде тут модернізовано – читайте на Кyiv-future.com.ua.

Згідно з даними КМДА, тут почали створення пішохідного моста між Володимирською гіркою та аркою Дружби народів. 

Нині йдуть роботи по бетонуванню другої опори біля сходів, що ведуть до колони Магдебурзькому праву. Всього буде три опори, остання – найвища – майже 34 метри. Тут розчищають від заростей невеликі території для будівництва. Вже розпочала роботу бурова установка, завезено арматуру.  А на Володимирській гірці влаштували опору у ґрунті.

Роботи не припинялися навіть у святкові дні. 

За словами посадовців, зараз стоїть надзадача: здати об’єкт до святкування Дня Києва. 

Зазвичай свято приходиться на останні вихідні травня. 

Нове сполучення буде дійсно унікальним.

Пішохідно-велосипедний міст буде довжиною 210 метрів, полотно мосту буде зроблено зигзагами для кращого видового огляду столичних наддніпрянських пейзажів, огорожу мосту виконають зі скла, тут буде сучасна підсвітка й бездротовий інтернет.  

Пішохід, що перебуває на кожному з таких відрізків, бачитиме перед собою кожен раз іншу панораму: Європейської площі, Подолу і північних районів столиці, лівобережну далечінь і Троєщину, Дніпро (лівий берег на півдні), схили і столичні мости, Києво-Печерську лавру. З моста можна буде у деталях розгледіти пам’ятник Рівноапостольному князю Володимиру, адже пішоходи будуть знаходитися на одному рівні з пам’ятником, бачитимуть обличчя і вбрання князя, а не з стилобат.

Володимирська гірка часто згадується у літературі, як улюблене місце киян для проведення дозвілля. 

Цікаво, що тільки наприкінці ХІХ сторіччя, тут з’явився той парк, який ми знаємо та любимо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.