Четвер, 25 Квітня, 2024

Соціальний готель з'явиться у Києві

Спочатку у Харкові – тепер у нас. Соціальний готель з’явиться у столиці. Навіщо і хто буде у ньому мешкати – читайте у матеріалі Кyiv-future.com.ua

Для створення готелю в столиці реорганізують Київський центр соціальної адаптації. Майно закладу інвентаризують і затвердять передавальний акт у КМДА, а після цього в будівлі облаштують відділення реінтеграції бездомних осіб, “соціальний готель”, відділення соціальної адаптації звільнених осіб, стаціонарне спеціальне відділення для постійного проживання безпритульних похилого віку та осіб з інвалідністю.

Аналітики підрахували, що в середньому шукають прихистку близько 27 тисяч осіб у Києві. 

На даний момент є Будинок соціального піклування. Приймають туди громадян за символічну платню – 10 гривень. Там допомагають привести себе до ладу та навіть надають прописку. 

Проте, умови проживання там викликають питання. По-перше, там можна тільки лишитися на ночівлю. Приходити можна о 18.00, а піти вже потрібно о 8 годині ранку. 

Приймають до Будинку соціального піклування не тільки безхатьків, а всіх хто лишився у скрутному становищі, але дотримуватися режиму вимагають від усіх. Виникає питання, а що робити людині з інклюзією, якій просто-таки нікуди піти о 8 годині ранку? 

У соціальному готелі ситуація інша – там мешканців не турбують ранніми підйомами. Проте, жити у готелі більше 90 діб не вийде. 

По-друге, Будинок соціального піклування за рівнем умов нагадує піонерський табір або лікарню минулого сторіччя. Часто не буває гарячої води, а запах хлору буде вас супроводжувати у приміщенні. 

За харківським досвідом, готель обладнано згідно з сучасними вимогами. Приміщення обладнано навіть для людей з обмеженими можливостями, адже головна ідея створити комфортні умови для тих, хто має потребу у житлі, а не просто дати місце на ніч.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.