П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Україна та Німеччина будуть створювати центри досліджень

Українські наукові дослідження виходять на новий рівень. Спільно з німецькими колегами планується розробка ряду проектів. Kyiv-future.com.ua дізнавався деталі. 

Технічна співпраця буде у фокусі обох сторін. 

Домовилися українські та німецькі представники наукового світу під час засідання українсько-німецької робочої групи з науково-технологічного співробітництва.

Передбачається, що українські партнери будуть співпрацювати з передовими німецькими вузами, дослідницькими інститутами та компаніями. Проект буде підтримувати Федеральне міністерство освіти і наукових досліджень Німеччини. У Міністерстві освіти і науки відзначають, що це можуть бути або абсолютно нові центри, або розширені існуючі дослідницькі структури.

Як виявилося, перечень спільних проектів потрібно буде подати до 14 березня, адже саме до цього часу можна буде подати заявку на отримання фінансування. Які проекти планують втілити у життя українські та німецькі колеги – невідомо.

Відомо, що Україна та Німеччина співпрацюють з 1993 року, робоча група з науково-технічного співробітництва почала свою роботу більше 20 років тому. 

Крім цього, між нашими країнами відбувається обмін студентами та викладачами вищих освітніх закладів. Зараз у ФРН навчається понад 4000 українців. В Україні з Німеччини ж запрошено близько 13 викладачів, що проводять заняття у наших ВНЗ. Такий обмін відбувається з 1998 року. 

Високу увагу у нашій країні приділяють і культурній співпраці: тут і дні німецької культури в Україні, і різноманітні фестивалі. Цікаво, що у Німеччині також проводять тематичні заходи, що поширюють наші традиції. У Мюнхені, наприклад, проходить фестиваль української культури, а з 2009 року у Баварії регулярно проводять заходи, де демонструють наше кіно.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.