П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Табло зворотного відліку часу допоможе пасажирам метро

Останнім часом все більше новацій з’являється в комунальному підприємстві «Київський метрополітен». Передусім введення безконтактної оплати проїзду, капітальні ремонти багатьох станцій, нові правила розміщення реклами тощо.

Kyiv-future.com.ua повідомляє, що до кінця поточного року на станціях метро будуть розміщені табло, на яких буде вказано, скільки часу залишилося до прибуття поїзда. Нині, чекаючи підходу поїзда, пасажири бачать на табло реальний час по Києву і цифру, яка вказує, скільки часу минуло після відходу від платформи попереднього поїзда. Швидше за все, ця цифра потрібна машиністу поїзда, а не пасажирам: вони ж не знають розкладу руху поїздів. Так воно їм і ні до чого.

Жителям і гостям столиці набагато цікавіше буде дізнатися, коли прийде поїзд. Особливо це актуально в час пік або у вечірній час. До того ж, у всіх європейських містах, які мають метрополітен, давно вже використовують табло зворотного відліку часу. Приємно, що підвищення тарифів спонукає комунальне підприємство «Київський метрополітен» покращувати умови обслуговування своїх пасажирів. У скільки це обійдеться компанії, поки невідомо. Кількість необхідних коштів буде визначено після затвердження кошторисно-проектної документації.

До речі, електронна петиція про введення табло зворотного відліку була зареєстрована на відповідному сайті ще в 2015 році, під нею підписалося десять тисяч киян. Тобто, введення цієї новації не тільки ініціатива адміністрації метрополітену, а й пристрасне бажання самих жителів столиці та передмістя, які працюють в столиці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.