Середа, 24 Квітня, 2024

Світлу бути: в підземці на Севастопольській площі з'явиться потужне освітлення

Столичні комунальні служби все-таки подбали про безпеку і спокій городян і прийняли рішення встановити ультрасучасні системи освітлення в підземному переході, прилеглому до колишнього торгового центру «Купол».

Редакція kyiv-future.com.ua нагадує, що торговий центр тут був до грудня 2017 року, поки постановою КМДА не були прибрані більшість торгових точок. Тоді МАФи просто трощили спеціальною технікою, а їх власники ледве встигали пакувати товар.

З тих пір підземка спорожніла. Залишилося лише кілька магазинчиків по периметру і громадський туалет. З плином часу, місцеві жителі почали помічати, що ходити по тепер вже широкому і просторому підземному переходу стало моторошно. З’явилося більше жебраків та інших сумнівних осіб, які все частіше відвідували підземку. До того ж, виходи з «Купола» стали потихеньку «освоювати» представники ромської національності, які активно «працюють» також і на прилеглих автобусних зупинках. І якщо вдень, коли перехід досить жвавий за рахунок людей і нечисленних торгових точок з шаурмою / кавою / манікюром справи йдуть не так вже й погано, то в темний час доби, колись галасливе місце стало не кращим варіантом для прогулянки. Здавалося, що більш безпечним буде перейти дорогу навіть по проїжджій частині. І нічого, що в недозволеному місці.

Однак тепер, схоже, цьому покладено край. Як повідомляє прес-служба Солом’янської районної держадміністрації, в підземному переході на Севастопольській площі вже встановлено близько 30 світлодіодних ламп потужністю 50 Вт. До того ж, з огляду на численні звернення та скарги мешканців району, джерела світла розмістять не тільки безпосередньо під куполом, а й на кожному з чотирьох виходів з підземки.

Зважаючи попередні два роки, навіть не віриться: невже тепер, в одному з найбільших підземних переходів столиці знову можна буде ходити, не озираючись на всі боки?

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.