П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Києві з'явився величезний бетонний презерватив

13 лютого, у Всесвітній День презерватива, в київському парку ім. Т. Г. Шевченка відкрилася нова і досить незвичайна в своєму роді арт-інсталяція.

Архітектурний ансамбль складається з величезної котушки електричного кабелю, ліхтаря і гігантської бетонної упаковки з презервативом.

 
Автором і втілювачем нестандартної ідеї є столичний скульптор Володимир Білоконь, раніше відомий своїм творінням «Закохані ліхтарі», що розташоване у самому серці столиці – на Майдані Незалежності.

Однак задум несе в собі не скільки розважальну, стільки серйозну просвітницьку функцію. Як пояснили організатори, ця символічна композиція покликана нагадувати молоді про важливість безпечного сексу. Адже серйозну роль в збереженні здоров’я і запобіганні небажаної вагітності може зіграти саме презерватив.

В арт-інсталяції ліхтар бере енергію від котушки з кабелем і підсвічує презерватив. Це, за словами автора ідеї, повинно нагадувати людям, про необхідність всіляко шукати можливості, сили і енергію, для того, щоб зберегти свої стосунки.

До того ж, при створенні інсталяції були застосовані сучасні технології доповненої реальності. Бетонна скульптура містить спеціальний вбудований штрих-код, прочитавши який за допомогою смартфона, кияни зможуть подивитися або завантажити корисну інформацію про необхідність контрацепції.

За інформацією kyiv-future.com.ua даний арт-об’єкт буде стояти на території парку Шевченка до п’ятниці 15 лютого, а потім – «переїде» в сквер поблизу кінотеатру «Жовтень», де завжди багатолюдно.

 
До того ж, серед жителів Києва оголошено конкурс на найоригінальнішу назву композиції. Учасник, який запропонує найбільш оригінальну назву, що відображає основну ідею інсталяції, отримає в якості нагороди річний запас презервативів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.