Четвер, 25 Квітня, 2024

Кияни можуть скористатися новою системою обміну валют

Наскільки б вам було зручно не виходячи з дому обміняти валюту? Чи, наприклад, отримавши зарплатню на картку? Від тепер можна всі валютні операції робити онлайн. Як? Читайте на Кyiv-future.com.ua.

З 7 лютого 2019 року в Україні вступив у дію новий закон про валюту, який зняв низку обмежень стосовно переказів грошей та їх обміну. Зокрема, тепер купувати та продавати валюту можна онлайн. 

Киянка Юлія Лісицька працює в ІТ індустрії. Дівчина обслуговує іноземні компанії онлайн і зарплатню отримує у валюті. 

За словами дівчини, кожен день отримання коштів перетворюється на каторгу, адже лячно йти і обмінювати кошти. 

Найбільш вигідні умови, звісно в обмінниках. Проте, не завжди там стає безпечно проводити грошові операції. Один із ризиків – підробка коштів. Не раз було вже так, що українці отримували на руки фальшиві гроші. 

Ще один ризик – це лишитися без коштів взагалі, адже часто злодії можуть очікувати жертву після грошової операції на вулиці. 

Незручностей додає і ще те, що під кінець дня у валютників може не лишитися потрібних номіналів для вас. 

Проте, з новим законом і ці операції спростилися. 

У перший день роботи нового закону про валюту, який дозволив обмінювати гроші онлайн, українці придбали близько 4 мільйонів доларів. Про це повідомив голова НБУ Яків Смолій.

 У наступні дні ажіотаж значно зменшився. За інформацією одного з найбільших банків, цього тижня обсяги купівлі валюти онлайн зменшилися вдвічі.

Розблокував таку функцію і Приватбанк. До останніх днів користувачі навіть золотих карток не мали змоги перевести з однієї картки валюту на іншу. 

В НБУ розглядають можливість скасування і інших обмежень. Однак спершу  проаналізує реакцію ринку на нововведення. Коли будуть перші результати – невідомо, поки що. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.