П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Півсотні освітніх столичних закладів відремонтують

Більшість столичних шкіл були побудовані за радянських часів. Частину історичних будівель, які досі функціонують, як навчальні заклади – реконструювали. Проте, хочеться, щоб більшість шкіл стали комфортними для маленьких киян. 

У Солом’янському районі протягом цього року планується капітальний ремонт понад півсотні закладів освіти. Кyiv-future.com.ua дізнавався, які роботи буде проведено і що саме збираються покращити у навчальних закладах цього району.

За словами голови Солом’янської районної держадміністрації Ігоря Довбаня, у 2019 році у цьому районі передбачений капітальний ремонт за різними видами робіт більше півсотні установ. Виявляється до списку входять також дитячі сади, школи і гімназії, які належать до комунальної власності.

У навчальних закладах буде оновлено фасади, приміщення, вікна та облаштовано ігрові майданчики.

В дитсадках і школах відремонтують покрівлю, асфальтове покриття, інженерні та електричні мережі. На капітальні ремонти загалом планується виділити більше 30 млн грн.

Зазначимо, що в рамках реалізації проектів-переможців Громадського бюджету в 2019 році також планується виконати ремонтні роботи ще в 6 навчальних закладах. А саме,  ремонт санітарних та технічних приміщень, встановлення нової огорожі для дитсадка, модернізація санвузлів та благоустрій території школи.

Самих же школярів не влаштовують геть інші речі, аніж фасад школи. Виявилося, що учні київських шкіл мають претензії до:

1. Зовнішнього вигляду шкільної їдальні.
2. Меню шкільної їдальні.
3. Сцени актового залу.
Крім цього, діти розповідають, що хотілося б, аби ще й коридори облаштували зручними диванами і виділили окрему кімнату для психологічного розвантаження.

Чи буде місцевий уряд вирішувати і такі проблеми – побачимо.
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.