Субота, 27 Квітня, 2024

На столичних автобусних зупинках з'являться вбиральні

Зупинки столичного громадського транспорту вже зовсім скоро будуть оснащені вбиральнями. Інформація розміщена на персональній сторінці Фейсбук Сергія Майзеля – директора Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

У заяві зазначається, що в облаштуванні міського простору і вдосконаленні дорожньо-транспортної інфраструктури, першочергову значимість має комфорт пішоходів і пасажирів. А оснащення транспортних зупинок вбиральнями, посприяє більш вільному пересуванню киян і гостей столиці. Як стало відомо kyiv-future.com.ua, в даний час йде підготовка проекту нових норм, відповідно до яких, транспортні зупинки будуть оснащені зручними туалетами. Згідно з задумом, першочергово нововведення торкнеться кінцевих транспортних зупинок. Тут враховуються також інтереси водіїв громадського транспорту.

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури, туалет буде не безкоштовним. За користування вбиральнею пасажири повинні будуть вносити символічну суму. Розглядається можливість автоматичного стягнення коштів раз на місяць, в розмірі вартості однієї поїздки. Звичайно ж мова йде про тих пасажирів, які користуються проїзний карткою.

В даний час ведеться робота з архітектурного планування вбиралень на зупинках. Відзначається, що як би не побачили цей проект архітектори, в процесі його втілення важливо врахувати всі норми гігієни, висунуті для суспільних санвузлів. Передбачається, що в туалеті можна буде також помити руки.

У повідомленні йдеться, що в ідеалі вбиральні повинні бути оснащені повивальними столиками, а також пристосуваннями для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.