П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Вихідні і святкові дні – 2019: коли і скільки будемо відпочивати цієї весни

kyiv-future.com поспішає повідомити радісну звістку. Весна, що невдовзі настане, традиційно порадує українців низкою святкових днів. Наприклад, в березні будьте готові відпочивати аж три дні поспіль, з нагоди Міжнародного жіночого дня. А в квітні-травні, і зовсім отримуємо міні-канікули – цілих 5 вихідних днів.

Важливо відзначити, що дана інформація актуальна лише для тих, хто працює за п’ятиденним робочим тижнем.

Отже, в березні маємо 31 день. Однак працювати будемо тільки 20. Отже, решта вважаються вихідними. Крім традиційних субот і неділь, саме в березні святкуємо Міжнародний день жінок. У поточному році 8 березня будемо відзначати в п’ятницю, отже, отримаємо офіційний вихідний. У підсумку, маємо три вихідних поспіль – 8 березня, плюс традиційні субота і неділя.

Другий місяць весни – квітучий квітень, відповідно до календаря має 30 днів. А робочих, як і в попередньому місяці, – 20. Великдень в 2019 році випадає на 28 квітня, традиційно – це неділя. Згідно із законодавством і давно усталеним правилом, вихідний зміщується на понеділок, тобто 29 квітня.

Крім того, традиційно вихідним днем ​​буде 1 травня – День трудящих.

З метою оптимізації робочого часу і вихідних днів, Кабінет міністрів України спеціальним розпорядженням рекомендував змістити робочий день з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня.

У підсумку, в кінці квітня – на початку травня українці отримають уїк-енд тривалістю в п’ять днів – з 28 квітня по 1 травня.

Останній місяць весни – травень – за календарем має 31 день, з них робочих – аж 21. Однак радує те, що, практично через тиждень після пасхально-першотравневих канікул нас чекає ще одне свято – 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. А ось 8 травня – День пам’яті і примирення – буде, як і раніше, робочим.

Додаткові вихідні чекають нас і в червні. Зокрема, з нагоди Трійці відпочивати будемо і 16, і 17 червня. А День конституції випаде на п’ятницю, що також зумовить невеликі канікули тривалістю в три дні (28 – 30 червня).

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.