П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Інтернет всім школам: скільки планують витратити на обладнання

Українська школа на порозі цифровізації. Про активне долучення наших навчальних закладів до всесвітньої мережі ще у минулому році заговорили у МОН. 

Кyiv-future.com.ua дізнавався навіщо школярам мати доступ до інтернету під час навчання та головне, у скільки це обійдеться державі. 

На думку міністерші освіти Лілії Гриневич, на сьогоднішній день існує велика прірва між сільським та міським навчальним закладами. Крім цього, існує непорозуміння між поколіннями: вчитель роками викладав свій навчальний матеріал за допомогою конспектів та письмових завдань, а учню цікавіше пройти той самий матеріал у формі гри на телефоні. 

Цифровізація освіті покликана це нівелювати та зробити навчання ефективнішим. 

За словами Лілії Гриневич цього року буде розроблена концепція, яка дозволить як раз таки створити систему електронного навчання. Доступ до Інтернету дозволить її втілити у життя. 

Підключення до всесвітньої мережі буде виконано виключно у навчальних цілях. У міністерстві вірять, що в результаті самі ж вчителі будуть включати електронні та віртуальні носії у роботу. 

Проте, не виключено, що учні самовільно зможуть відволікатися від навчання та мандрувати Інтернетом. Як буде страхуватися цей момент, поки що невідомо. 

Обійдеться підключення українських шкіл до інтернету в один мільярд гривень. Сума орієнтовна. 

Підключати в першу чергу будуть ті навчальні заклади, що не мають доступу до всесвітньої мережі. Щодо швидкості передачі даних, для електронного навчання потрібно не менше 30 МБ на секунду. 

У МОН помітили у цьому процесі ще одну важливу річ: доступність електронних підручників дозволить поширювати українську навчальну програму на окуповані території Донбасу та Криму.

Та на сьогодні українські видавці – ще новачки у підготовці навчальної літератури у цифровому форматі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.