Четвер, 28 Березня, 2024

Як буде виглядати Софійська площа після реконструкції?

Софійська площа – серце столиці. Тут відбувалися найбільш визначні події, тут майже повністю зберігся архітектурний ансамбль старого Києва, тут вже 5 рік поспіль українці зустрічають Новий рік. 

Найближчим часом тут буде відбуватися реконструкція. Якщо хочете дізнатися, що нового з’явиться на улюбленій площі всіх киян та гостей столиці – читайте далі матеріал на Кyiv-future.com.ua

Хоча називати цю місцину Софійською площею ми, сучасні українці, почали лише з 1993 року, але ми не можемо уявити, що тут не буде голубенької дзвіниці, пам’ятника Богдану Хмельницькому або милої старокиївської архітектури.

Такою вона була останні століття. Не позбулася свого автентичного вигляду навіть за радянських часів. Хоча у “червоного” уряду були інші плани. Кажуть, що у 30-х роках французи заборонили знищення храму. 

У 1934 році більшовики заборонили тут служіння та вивезли всі коштовності. У 1941 році собор замінували і таємно хотіли знищити, як власне знищили і більшу частину старого міста. Проте, як не дивно, гітлерівці врятували пам’ятку.

Пізніше, щоб нівелювати красу Софійської площі, більшовицький уряд пустив тут міський транспорт.

У найближчий час площу будуть реконструювати. Тут не відбудеться жодного концерту або виставки. Кардинально зовнішній вигляд улюбленої площі киян змінено не буде. 

Планують кардинально оновити бруківку та озеленити місцину. Дійсно, влітку перебувати на Софійській площі – важко. 

Велика відкрита територія на сонці нагрівається напрочуд швидко, тому зелені насадження зроблять перебування тут дійсно комфортним. 

Обладнають площу і спеціальними стовпчиками, які будуть обмежувати рух автотранспорту. Зокрема, так хочуть розв’язати проблему стихійної автостоянки тут.

Оновити площу хочуть протягом двох місяців.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.